Missie

 

Op onze warme en zorgzame gemeenteschool verwelkomen we alle kinderen vanaf 2,5 jaar met open visie en respect voor cultuur, geloof en familiale achtergrond.  We staan garant voor kwaliteitsvol onderwijs op maat.  We maken van elk kind een ster door ze op hun eigen wijze te laten schitteren.

Elke dag opnieuw zorgen we voor een veilige & krachtige leeromgeving waarin leerlingen zich veelzijdig ontplooien en optimaal tot leren komen. 

Samen leren, samen op weg … #SAMEN STERK!

 

Visie

#SAMENWERKEN

Samenwerking, betrokkenheid, interesse en gelijkwaardigheid zijn onze belangrijkste pijlers om als team van leerlingen, leerkrachten, directie en ouders te blijven groeien als lerende organisatieKlasdoorbrekend samenwerken, probleemoplossend denken, co-teaching en zelfstandigheid zijn onze sterkste troeven. 

 

#UNIEK

Vertrekkende vanuit hun eigen mogelijkheden en met oog op een “brede ontwikkeling” stimuleren, optimaliseren en benutten we alle kansen om kinderen sociaal, creatief, sportief en cognitief te laten groeien.  De kinderen ontdekken gaandeweg hun eigen mogelijkheden.  Samen verleggen we hun grenzen. 

We plannen en stellen doelen die de kinderen uitdagen om steeds een stapje verder te gaan.  Ondersteuning op maat geeft elk kind de kans om te ontwikkelen op zijn eigen tempo en kunnen.

 

#GOESTING IN LEREN

Door krachtige instructies begeleiden we kinderen om hun denken te stimuleren en hun leergierigheid te prikkelen.  De kinderen leren studeren door middel van strategieën en vaardigheden die hen op weg helpen naar een groeiende zelfstandigheid. Stapsgewijs meer verantwoordelijkheid opnemen in hun eigen leerproces is onze belangrijkste dagtaak.

 

#SAMENLEVEN

Met als doel zich goed te voelen en vlot te functioneren in een steeds evoluerende multiculturele samenleving staan we oog in

oog met onze kinderen om ze op te leiden tot probleemoplossende, kritische, assertief-respectvolle en milieubewuste

wereldburgers”.