Een voormiddag vol plezier, sportdag in de sporthal ! We konden ons uitleven op de springkastelen, de rollerborden, ballenhoek, evenwichtshoek, enz.... 

Fietsen en steppen tijdens de turnles. De kleuters van 2KK oefenen voor hun loopfietsbrevet: snelheid maken, benen omhoog zwaaien over 4m, slalom rijden tussen kegels.

Turnen in het thema carnaval ! Spelen en opdrachten uitvoeren met lakens, dekens en doeken. Bewegen en opdrachten uitvoeren met ballonnen ! (PK - 1KK -2KK - 3KK)

Tijdens de turnles konden onze kleuters zich uitleven in de verschillende hoeken: evenwichtshoek, zakspringen en ringwerpen. De kleuters hebben ervan genoten en beleefden veel plezier ! Hier enkele sfeerbeelden:

Onze kleuters vonden het super leuk om te sporten ! Ze konden zich uitleven op de springkastelen, voetballen, korfballen, ringwerpen, dansen, bewegen over de toestellen,....... Iedereen kon alles uitproberen op zijn eigen tempo, zijn interesses, ....... rekening houdend met de veiligheid van andere vriendjes. En samen spelen, bewegen en genieten was top !!!

Buiten turnen: fietsen , steppen en kegelen ! Opgelet de kleuters van 2KK en 3KK leren om in dezelfde richting te fietsen. De kleuters van juf. Inge mochten hun fietsvaardigheid even tonen en mochten nadien in de speeltuin spelen die in de refter was opgesteld. Ze vonden het zeer leuk om op en over de toestellen te bewegen.

Wist je dat de kleuters op dinsdag- en donderdagvoormiddag gaan turnen?

We dragen deze dagen sportieve kleding, d.w.z. geen rokjes of kleedjes..

Wist je dat we tijdens de bouwwerken in de refter turnen of bij mooi weer buiten? 

Tijdens de turnles spelen we spelletjes, voeren we opdrachten uit met kleine materialen zoals ballen, pittenzakjes, ..... , dansen we de beentjes los, klimmen, springen , stappen, ... we over de grote toestellen.

Wij zijn een SPORTIEVE school en één keer in de week op dinsdagvoormiddag hebben wij een sportspeeltijd. Om de twee maanden staan er andere activiteiten op de planning. Voor de maand september en oktober zijn dit fietsen en steppen! ( kan je terugvinden op activiteitenkalender)

We oefenen elke maand per klas één bepaalde beweging! De mama of papa kan thuis ook oefenen met haar/zijn kleuter/ peuter. Dit kan je ook terug vinden op de activiteitenkalender.

Wij zijn eveneens een GEZONDE school en om de twee maanden zetten we een ander item in de kijker, ook terug te vinden op de activiteitenkalender.

Wil je graag actiefoto's zien, neem dan regelmatig hier een kijkje.