Wat is Typ 10?

Onze missie en visie!

‘Typ10’ maakt, samen met ‘Danstrein’ en ‘Schrijftrein’ (methode voor aanvankelijk en voorbereidend schrijven), deel uit van C&Explore. Het is onze missie om de leervaardigheid van kinderen te optimaliseren en dit op een didactisch onderbouwde en kindvriendelijke wijze. Door het ontwikkelen en organiseren van speelse en kwalitatief hoogstaande programma’s die tot stand komen door intensief samen te werken met ervaren en gekwalificeerde medewerkers, proberen we deze missie waar te maken.

 

Kwaliteitsgarantie

De methodes werden uitvoerig getest door verschillende doelgroepen en in verschillende settings. Door open en transparant te communiceren en het toepassen van de veelzijdige inzichten, zijn we in staat om hoogstaande producten af te leveren. Onze methodes zijn didactisch onderbouwd en erkend door verschillende organisaties zoals bijvoorbeeld Pro-Q-Kiné. Ook werken we samen met vooraanstaande onderwijsinstellingen zoals de UGent.’

 

Hedendaagse uitdagingen

Wij willen met Typ10 een antwoord bieden op hedendaagse uitdagingen. Door de digitalisering van het onderwijs wordt er meer en meer van leerlingen verwacht dat ze vlot met een computer leren werken. Kinderen die blind kunnen typen, bouwen hiermee al een enorme voorsprong op. Bovendien wordt er voor kinderen met specifieke leerproblemen tegenwoordig ook vaak gebruik gemaakt van voorleesprogramma’s. Voor hen is vlot kunnen typen dus zeker onmisbaar. Toch is ‘typvaardigheid’ nog niet opgenomen in het huidige leerplan. Leerkrachten beschikken meestal niet over een correcte opleiding hiervoor en weten bijgevolg niet hoe hiermee aan de slag te gaan.

 

Typ10 voor iedereen

Typ10 biedt zowel aan leerkrachten als aan leerlingen de nodige ondersteuning. Zo wordt het Typ10-diploma een haalbare kaart voor iedereen! Hiervoor zijn er verschillende scenario’s mogelijk en wij denken dan ook graag met u mee, of u nu een leerling, school, begeleider, coach, therapeut of ouder bent. Door onze individuele aanpak ligt het slaagpercentage van Typ10 bijzonder hoog. Uit de vele positieve recensies blijkt ook dat kinderen erg graag met Typ10 werken. Toch nemen wij onze Typ10-methode nog voortdurend onder de loep om te kijken op welke manier we deze nog kunnen optimaliseren. Zo trachten we steeds de best mogelijke resultaten te behalen!