Welkom op de NCZ stek 

Wie ben ik? 

Ik ben Juf Valérie en geef Niet Confessionele Zedenleer in de klassen L1 t/m L6. Voor de lessen NCZ (alsook voor de andere LBV) zitten de kinderen per graad bij elkaar. (L1+L2, L3+L4 en L5 +L6). Samen vormen we een gezellige bende vrijzinnige denkers. 

In mijn vrije tijd vind je me vaak al lezend in een gezellig hoekje, in een theaterzaal of in het buitenland. Ook tijdens de lessen N.C. Zedenleer probeer ik de wereld in de klas te halen. Zo onderzoeken we hoe men in verschillende culturen omgaat met de dood en ontdekken we dat verschillende levensbeschouwingen een eigen lichtfeest hebben. In de lessen NCZ staat de mens centraal. Met behulp van de wetenschap en vanuit onze eigen gedachten, gevoelens en ervaringen gaan we op zoek naar antwoorden op levensvragen, nemen we verschillende maatschappelijke (actuele) thema’s onder loep en zoeken we uit wat we belangrijk vinden.

Indien je vragen hebt over de lessen N.C. Zedenleer of met mij in contact wil komen, kan dat door een mail te sturen naar: valerieclissen@klimopschool.be

Ik ben elke dinsdag aanwezig op school.